Städer, natur och mat toppar listan över vad svenskarna vill uppleva när de semestrar inom landets gränser. (Det och att besöka familj och vänner.) Allt enligt en undersökning från Visit Sweden, genomförd i juni 2021. Det låter som en träffande beskrivning av vad området i och omkring Sundsvall, Timrå och Ånge har att erbjuda, och som presenteras i turistmagasinet DSTN Sundsvall.

Sundsvalls stad är en attraktion i sig. Den unika stadskärnan rymmer spektakulära stenhus som inte förekommer så här långt norrut någon annanstans i världen. En vandring genom Sundsvall är en estetisk och arkitektonisk högtidsstund.

Musikfestivaler och konserter spelar en stor roll i sommarnumret. Aldrig har så många evenemang varit på gång samtidigt, på olika platser runt om i regionen. Sommaren 2022 förvandlas Sundsvall till Soundsvall! Lägg till teater, dans, utställningar och allsvensk fotboll och du har en evenemangsstad med något för alla.

En annan av regionens rikedomar är naturen, som dessutom börjar redan inne i stan, med höga berg, vackra dalar och vida vyer. Vandring, cykling och fiske finns i olika former, på många platser, allt på lagom avstånd.

Och så var det maten. Sundsvall har på senare år blivit en högklassig restaurangstad, med ett stort och överraskande utbud. Här finns fine dining på norrländska, snabbmat i toppklass och smaker från världens alla hörn – allt aptitligt serverat i DSTN Sundsvall.

Frosting har producerat magasinet två gånger om året sedan 2018, sommar och vinter. Innehållet planeras i samarbete med Näringslivsbolaget vid Sundsvalls kommun och representanter från Timrå och Ånge kommun.

Illustration som togs fram för DSTN Sundsvall

Elin Hallstensson är projektledare. Anders Björk och Andreas Söderlund är AD och Mikael Vikström grafisk formgivare. Jennie Zetterqvist och Håkan Norberg är skribenter.

Föregående case
INGKA Centres
Nästa case
SCA Wood Magazine